Home activiteiten

 

 

 

 

 

Epidavros

"In Epidavros, in de stilte, in de grote vrede die over mij kwam, heb ik de hartslag van de wereld gevoeld. Epidavros is een symbolische plek; de werkelijke plek is in het hart, in het hart van ieder mens, als hij maar wil stilhouden om het te doorzoeken. Elke ontdekking is in zoverre mysterieus dat zij onthult, wat zo verrassend voor de hand ligt, wat zo dichtbij is en reeds zo lang bekend en vertrouwd."

(Henry Miller)

Dit citaat van Henry Miller zegt eigenlijk al genoeg.

Als je aan Epidavros denkt, dan denk je waarschijnlijk aan het amphitheater. Dit is een van de best bewaarde opluchttheaters van Griekenland en stamt uit de 4e eeuw voor Christus. Dit theater is gebouwd om de God Dionysios te eren. Er zijn maar liefst 5.000 zitplaatsen. Elk jaar in juli zijn er muziekfestivals of blijspelen van bv. Aristophanes. 

Aan de kust liggen Palea Epidavros en Nea Epidavros. Palea Epidavros is een gezellige havenplaats met restaurants, accommodaties, een fraaie baai en het kleine theater. 

In Egio kun je tickets en de busreis bestellen voor een klassieke voorstelling in het amphitheater van Epidaurus. Adres:

Athens & Epidauros Festival

Video Epidavros

Home activiteiten