Home activiteiten

 

 

Kalavrita

Kalavrita ligt op zo´n 35 kilometer ten zuiden van Diakofto. Het is een traditioneel Griekse bergdorp en is gebouwd op de hellingen van het Aroania gebergte (ook wel Chelmos gebergte genoemd) op een hoogte van 737 meter bij de Vouraikos kloof.

Kalavrita staat in de zomer bekend om de verfrissende berglucht en het gezonde klimaat. In de winter is het een belangrijk skigebied in Griekenland. Het Kalavrita Ski Resort ligt vijftien kilometer ten oosten van het bergdorp op een hoogte van 2.128 meter, bijna op de top van de Aroania berg.

De uitzichten vanaf dit punt zijn magnifiek. In de bergen is ook een vlindervallei met veel soorten vlinders zoals de zeldzame vlinder Agrodiaetus iphigenia (Chelmos Blue).

Bloedbad van Kalavrita

Op 13 december 1943 werd, tijdens de Tweede Wereldoorlog, nagenoeg de complete mannelijke bevolking van 12 jaar en ouder vermoord, de huizen in het bergdorp werden geplunderd en in brand gezet. De Wehrmacht schoot ruim 500 mensen neer. Iets buiten het dorp Kalavrita is een oorlogsmonument te zien met de namen en leeftijden van de slachtoffers. In het gras bij het monument staan de woorden irini (vrede) en ochi pia polemi (nooit meer oorlogen). De klok in de linkertoren van de kerk in Kalavrita blijft voor altijd stilstaan op 02.34 uur, het tijdstip van het bloedbad van Kalavrita.

Home activiteiten