Home

Dolfijnen

Flamingo´s

Locatie

 

Rechts in het midden bij de rode makering: Spiti Ostria op 2.04 minuten.

Link naar de hele video. In de video een beeld van Egio en directe omgeving.

Het huis is slechts 75 meter van het mooie kiezelstrand van Aliki aan de Golf van Korinthe. De Blue Flag garandeert je zuiver water en een schoon strand met toezicht. Neem een duik in de Golf en ervaar het heerlijke warme, heldere water.

Na het zwemmen even het zoute water van je afspoelen, je huid weer insmeren met zonnebrand met een hoge factor. De Griekse zon is toch wat feller dan de Nederlandse!

Je kunt de hele dag gratis gebruik maken van de parasols en de ligstoelen. Het is natuurlijk nooit verkeerd wanneer je een lekker koud biertje of ouzo met mezes bestelt bij de dagstrandbar Porto Bello.

Wanneer de Maestro een dag gaat waaien, ga dan niet op de eerste rij strandstoelen liggen!

Vlucht langs de kustlijn

Het huizenparkje ligt in een groene omgeving met olijf-, citroen- en sinaasappelbomen. Op loopafstand naar het oosten ligt een natuurreservaatje met een meer net achter de kustlijn.


Egio is een niet-toeristische Griekse stad met zo´n 25.000 inwoners. Hier zijn alle voorzieningen op het gebied van supermarkten, restaurants, barretjes, winkels en gezondheidszorg. Langs de kust zijn een aantal uitgaansmogelijkheden, maar zoals al eerder gemeld, zul je niet snel buitenlandse toeristen tegenkomen.
Met de Engelse taal kom je in de meeste gevallen een heel eind, maar je moet niet versteld staan wanneer er alleen Grieks gesproken wordt. Dit laatste kan zelfs ook bij de tandarts voorkomen.

Een bezoek aan de warenmarkt op zaterdag is een belevenis apart. Video

Egio ligt aan de voet van een berggebied met toppen van ongeveer 1900 meter. Op zo´n 600, 700 meter bevinden zich talrijke wijngaarden.

Home