Home activiteiten

 

 

 

 

 

Dagtocht Mykene Nafplio

Je neemt de snelweg in de richting van Korinthe. Je neemt bij Korinthe de afslag Tripoli/Nafplio. Vrij snel zie je een bord dat de richting naar Mykene aangeeft.

Op een hevel bevinden zich de restanten van een uitgebreid paleiscomplex. De mythische koning Atreus heeft hier zijn schatkamer gehad, even voor het paleiscomplex. Zijn zoon Agamemnon, aanvoerder van de vloot die in Troje ten strijde trok, werd vermoord door zijn vrouw Klyteamnestra en haar geliefde Aegisthos. Zij werden op hun beurt vermoord door Orestis, de zoon van Agammenon. Bij de opgravingen is een museum te bezoeken.

Mykene was het centrum van de Mykeense wereld in de 16de en 12de eeuw voor Christus. De burcht had controle over de verschillende verbindingsroutes tussen de Peleponnesos en het vaste land van Griekenland. Beroemd is de toegangspoort met het relief van twee leeuwen.

Nafplio

Nafplion, na de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog van 1832 tot en met 1834 de hoofdstad van het vrije Griekse Koninkrijk, is een belangrijk commercieel centrum met voedingsmiddelenindustrie en uitvoermogelijkheden van agrarische producten uit de omgeving. De stad is een belangrijk toeristisch centrum vanwege de ligging aan zee en de nabijheid van de antieke plaatsen Mycene, Tiryns, Argos en Epidavros. De marmeren bestrating van het centrum en de opvallend homogene architectuur maken van Navplion een van de elegantere steden van Griekenland.
Het is zeer de moeite waard deze stad te bezoeken van wege de vele historische bezienswaardigheden. De vele gezellige terrassen en winkelstraatjes maken het uiteraard ook aantrekkelijk.

Home activiteiten