Home activiteiten

 

 

 

Trizonia

Het eilandje Trizonia ligt vanuit Egio gezien aan de overzijde van de Golf van Korinthe. Een prachtig, auto- en scootervrij eilandje met minitoerisme. Wat mooie strandjes, enkele geweldige (vis)restaurants en een paar hotelletjes.

 

Tijdens de wintermaanden wonen hier zo´n vijftig inwoners. Jaren terug heeft de Griekse miljardair Onassis geprobeerd dit pareltje te kopen. Het is niet doorgegaan omdat de bevolking hier niet weg wilde gaan. Onassis heeft toen Scorpios (bij Lefkas) gekocht.

Trizonia is te bereiken met een tweetal kleine veerbootjes die vertrekken vanuit Glifada. Dit dorp bereik je via de brug bij Rion. Hier is het gemakkelijk om je auto te parkeren. ´s Morgens heen, een prachtige dag op dit eiland en ´s avonds weer terug naar Aliki (Egio).

De Engelse schrijver/zeiler Ken Duxbury schreef in 1972: Tegen de avond stoven we voort onder een felle bui uit het zuidoosten, blij dat we voor ons uit een klein, begroeid eilandje zagen in de luwte waarvan we bescherming konden vinden … …toen we de zeilen streken en bijdraaiden in een kleine goed beschermde baai van het eiland Trizonia waren we zomaar de twintigste eeuw uitgezeild!

Home activiteiten