Home

Vervoer


Vliegtuig

Je vliegt naar het Atheense vliegveld Elefterios Venezelos. Hier zijn volop auto´s te huur. Handig is om een combiticket bij bijvoorbeeld Ryanair en Herz te kopen voor zowel de vlucht als de auto.

Ryanair

Aegean Airlines zou een goed alternatief kunnen zijn. Vaak ook hele aantrekkelijke tarieven voor een rechtstreekse vlucht Amsterdam-Athene vv.

Transavia

Auto (huur of eigen auto)

Voor het huren van een auto in Griekenland zijn er diverse mogelijkheden op het vliegveld. Raadzaam om deze vooraf te huren via internet, dit blijkt vaakgoedkoper te zijn dan ter plaatse te huren.Rentalcars

Voordelig huren? Concord, www.autounion.gr of www.happycar.nl

Met de auto neem je de snelweg naar Patras. Van Athene naar Patras ligt een fonkelnieuwe vierbaansweg. Normaal gesproken is het een autorit van anderhalf a twee uur. Houd er wel rekening mee, dat je op een tolweg rijdt. De tol is niet hoog, maar je heb wel cashgeld nodig! Wanneer je in Egio bent, bel je naar Lina Panoutsou. Zij helpt je verder.

Bus

Vanaf het vliegveld kun je bus lijn x93 nemen naar het busstation Kifissos KTEL ten noordwesten van Athene. Vanuit dit station neem je de bus in de richting van Patras. Deze bus stopt op het centrale busstation in Egio.
Na een telefoontje word je dan per auto van het busstation in Egio naar Aliki gebracht.

Trein

Direct buiten de aankomsthal van het vliegveld is op een korte loopafstand een treinstation.

Sinds begin juni 2020 is het nieuwe treinstation van Egio geopend. Voor 19 euro kun je van het vliegveld met de trein naar Egio. Voor vertrektijden

Veerboot

Wanneer je wat langer in Griekenland wilt verblijven, dan is het de moeite waard om met de eigen auto te gaan. Verschillende veerdiensten verzorgen de overtocht vanuit

Italië naar Griekenland.


Minoan Lines

Anek Superfast

Wij hebben de veerdienst altijd als een `minicruise` ervaren. Altijd handig om hierover even contact met ons op te nemen voor handige (besparende) tips.

In Egio kun je geen auto huren, maar wel in Patras. Autohuur Patras

Kijk op de Linkspagina voor linkjes naar genoemde maatschappijen.

Egio

Vanuit Egio rijdt er een lokale blauwe bus tussen het strand en de stad. Overigens is dit slechts twee kilometer lopen.

Van het stand in Aliki kun je per taxi naar het centrum. Hier betaal je vijf euro per rit voor.

Voor lokaal vervoer kun je ook een van de fietsen van Spiti Ostria gebruiken!

Home